Radio som modtræk imod islamisering af Den Centralafrikanske Republik

Udfordringens Medie-Mission betaler nu også for daglige kristne radio-udsendelser i Den Centralafrikanske Republik (RCA).

Centralafrika ligger lige midt i det afrikanske kontinent.

Udsendelserne bliver sendt fra en radiostation i hovedstaden Bangui og henvende sig til det stigende antal arabisk og fulani-talende muslimer, som flytter ind i landet i disse år fra de omliggende lande.
RCA er geografisk et stort land midt i Afrika med en lille befolknings-tæthed. Befolkningen er meget fattig og lever mest af jagt og primitivt landbrug, bortset fra nogle få, der er blevet rige af handel med diamanter og andre ædelsten.
RCA har været ramt af borgerkrige gennem 30-40 år – til dels ved hjælp af lejesoldater fra Tchad. RCA blev i sin tid kendt for sin gale præsident Bokassa, der lod sig krone til kejser af den ludfattige tidligere franske koloni.
For tiden er der fredeligt, og trods militsbanders hærgen finder omvandrende nomader, fulanerne, store landområder med græs til deres køer.
De kristne frygter, at landet og især hovedstaden Bangui er ved at blive overtaget af muslimske handlende.
Men i stedet for at starte en ny krig ønsker den lokale pastor Silas at bringe det kristne budskab til muslimerne på deres egne sprog. Og han opfordrer kristne i Europa til at bede for det afrikanske folk.
Gennem radio-udsendelserne ønsker han at udnytte indvandringen til at give indvandrerne evangeliet med hjem til de muslimske lande, de kom fra.
– En af de lokale folkegrupper, Manja, lever tæt på grænsen til Sudan. De har ikke engang Ny Testamente på deres sprog, fortæller han.
Henri Nissen