Kirken i Nordafrika i vækst til trods for vanskeligheder

Forfølgelse er en del af hverdagen for kristne i Nordafrika, hvor islam ellers er den dominerende religion. Men til trods for alle vanskeligheder og daglige udfordringer er kirken ved at komme tilbage i en region, hvor der i otte århundreder stort set slet ikke har været nogen kirke. Selv om det præcise antal er usikkert, vurderes antallet kristne i Nordafrika til titusinder. Ligesom i det muslimsk dominerende lande Marokko, Tunesien og Algeriet er de fleste kristne konverteret fra islam. Dette fortalte Imad Dabour delegaterne ved den for nylig afholdte Lausanne- konference i Cape Town. Han sagde videre, at det er en meget alvorlig beslutning, at i så fjendtlig omgivelser konvertere til kristendommen. Ifølge Imad Dabour er der to ting der den, der overvejer en konversion må lære om den kristne tro: at den fører til glæde og frelse – og til forfølgelse. Undervisning om forfølgelse er noget grundlæggende i Imad Dabours kirke, men trods alle problemer, bliver kirken ved at undervise konvertitterne i den sandhed, at Jesus er den eneste vej til Gud.