Hjælp til hjemløse i 100 år

Centralmissionen i Metodistkirken startede med, at en kirke åbnede sin krypt for hjemløse i 1910.
Metodistkirken var allerede dybt engageret i afholdsbevægelsen fra 1879. I 1907 blev det sociale arbejde organiseret under Bethaniaforeningen. Og i vinteren 1909-1910 åbnede den nuværende Jerusalemskirken i København krypten og indrettede herberg for hjemløse mænd.
Det blev til Centralmissionen, der snart satte gang i en lang række projekter: børnehjem, alderdomshjem, adoptionsformidling, arbejdsanvisning, søndagsskoler, børnehaver og meget mere.
– Efter 100 år yder Metodistkirkens Sociale Arbejde, Centralmissionen, stadig en væsentlig indsats for hjemløse og ressourcesvage medmennesker gennem bespisninger, Café Den Varme Stue, rådgivning, lejre, bofællesskaber med mere, fortæller den danske biskop for Norden og Baltikum, Christian Alsted, i jubilæumsskriftet.
Han citerer Centralmissionens værdier:
”Vi forkynder ikke noget personligt evangelium, som ikke kommer til udtryk i et relevant socialt engagement. Vi forkynder ikke noget socialt evangelium, som ikke indeholder den personlige forvandling af syndere.”
/sl