Kristent ungdomsarbejde vandt flot foreningspris

Statsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte DUFs foreningspris til KFUM-KFUK i Esbjerg.
KFUM og KFUK i Esbjerg modtog Foreningsprisen 2010 fra Dansk Ungdoms Fællesråd på grund af deres store arbejde med bl.a. alkoholfri diskoteker for op til 6000 børn og unge.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen roste KFUM-KFUK for deres sociale arbejde blandt børn og unge i Esbjerg.

– Hold op, hvor er det bare fedt at være en del af KFUM og KFUK i Esbjerg i dag, siger administrator Christian Bendixen.

Ros fra Løkke

Prisen på 10.000 kr. blev overrakt af statsminister Lars Løkke Rasmussen ved DUFs delegeretmøde i DGI-Byen i København den 4. december.
– De viser omverdenen, hvad de har at tilbyde som forening, og deres brede samarbejde er til gavn for både børn, unge, forældre og myndigheder langt ud over foreningens virke, sagde statsministeren.
KFUM og KFUK i Esbjerg skaber et meningsfuldt fritidsliv for byens unge borgere. Lektiecafeer, aflastningstjeneste for pårørende til svært syge og døende og støtte til udsatte piger er blot nogle eksempler. Desuden afholder foreningen et såkaldt ’børnedisko’ med dans, sang og leg hver 14. dag. ’Diskoteket’ har alene i år tiltrukket mere end 6.000 børn fra 5. til 7. klasse.

Forældre kan sove trygt

Projektet giver de unge esbjergensere en god festkultur.
Initiativerne gennemføres i tæt samarbejde med Esbjerg Kommunes SSP og Forebyggelse. SSP-konsulent Morten List Christensen reklamerer gerne for foreningens arrangementer, der både giver deltagerne sjove oplevelser og sikrer forældrenes nattesøvn.
– Jeg er helt overbevist om, at det er med til at nedsætte de unges kriminalitet. Ved at vi blandt andet lærer de unge en tryg gå-i-byen-kultur,” siger han.
DUF er service- og interesseorganisation for 70 landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer.