Stor tilfredshed med kristen netsatsning

For et år siden så de to netsider omGud.net og HvorforJesus.net dagens lys i Norge. Bag projektet står blandt andet det norske Indremisjonsforbund, som mener, at det er pengene værd.
– Et foretagende, der har vist sig at være pengene værd.
Det siger medielærer Torgeir Hauge i det norske Indremisjonsforbund om de to netsider, omGud.net og HvorforJesus.net, der for et år siden blev lanceret i Norge.

Torgeir Hauge er en vigtig person i den norske satsning på netsiderne OmGud.net og HvorforJesus.net. (Foto: ImF)

Bare i den første uge efter starten var der 3.000 besøgende på siderne, der giver svar på spørgsmål om Gud og Jesus. Idéen er oprindelig fransk og nederlandsk. I Norge er det Indre Mission, i samarbejde med Familie&Medier og P7 Kristen riksradio, der står for satsningen.
– Efter den første uge har besøgstallene knap været så høje. Lige i starten var der nok en del, der kikkede ind på grund af nysgerrighed. Men vi ser også, at besøgstallene går i bølger, afhængigt af om vi bruger penge på at reklamere for siderne på Google og Facebook. Når vi promoverer siderne, giver det tydeligt pote på besøgstallene, siger Torgeir Hauge.

Begrænset budget
– Men det er jo begrænset, hvor mange penge vi kan bruge på reklame, tilføjer han.
Hvem det er, der går ind på siderne, er ikke så nemt at finde ud af, med undtagelse af dem, der tager en personlig kontakt.
– Og de er alt fra 12 til 75 år, fortæller Torgeir Hauge.
De tilbagemeldinger, som de besøgende giver, er både positive og negative.
– Der er nogle, der mener, at denne form for hjernevask må ophøre, og som beder os at forsvinde til et sted, som jeg ikke vil nævne. Til gengæld er der andre, der fortæller, at siderne har gjort et dybt indtryk, og der er også dem, der ønsker at benytte sig af det fem-ugers kursus, som vi tilbyder på netsiden, tilføjer Torgeir Hauge.

Nemmere at klikke
I løbet af det første år er der godt 120 personer, der har benyttet sig af kursustilbuddet. Til næste år er planen, at det skal blive lidt nemmere, at klikke sig videre fra omGud.net, som er en indgangsportal, til HvorforJesus.net, som går mere i dybden.
– Vi diskuterer også, om vi skal have noget at kunne henvise brugerne til, efter at de har været inde på HvorforJesus.net og gennemført kurset, siger Torgeir Hauge.
Mere omfattende
Ifølge Torgeir Hauge har man gjort nogle gode erfaringer i løbet af projektets første år. Både for ham og for Indremisjonsforbundet var det en helt ny fremgangsmåde at arbejde på. Det viste sig også at være mere omfattende og krævende, end han havde forestillet sig.
Ud over de lønnede medarbejdere er der i projektet også e-coacher, der arbejder på frivillig basis, og som vejleder kursisterne. Ved nogle lejligheder har e-coacherne også hjulpet dem, der ønsker at komme i kontakt med menigheder, hvor de bor.
Omkostningerne for dem, der udvikler siderne i Frankrig og Nederlandene, vil i 2011 være 230.000 norske kroner. Derudover kommer nogle udgifter for indsættelse af eget stof til siderne og løn til de to deltidsansatte i Norge.

Et stort netværk
Torgeir Hauge lægger vægt på, at Indremissionsforbundet og de norske samarbejdspartnere er med i et missionsnetværk, der nu indbefatter 21 lande, heriblandt Israel og Tyrkiet. Han ser også det beløb, som man betaler, som en støtte til dette netværk, og han understreger, at den tekniske drift af netsiderne er inkluderet i det årlige kontingent.
Han fortæller også, at der fremover vil blive arbejdet med at finde nogle faste sponsorer og givere, der kan være med til at finansiere den norske satsning. Men for brugerne skal det hele være gratis.
– Derfor er det vigtigt, at vi kan øge vores gaveindtægter; men det må være de etablere-de kristnes ansvar, siger Torgeir Hauge.