EU vil definere forfølgelse

EU-landenes ministre havde svært ved at blive enige om formuleringerne i en ny erklæring om forfølgelse.

EU-ministre har efter den seneste tids forfølgelse af kristne i bl.a. Egypten og Irak forsøgt at blive enige om en erklæring mod forfølgelse. Men de er flere gange løbet ind i problemer, idet der er forskellige syn på, hvordan en sådan erklæring skal lyde. Nordiske og engelske ministre er bange for, at en direkte reference til kristne vil skabe større kulturproblematikker, mens ministre fra fx Frankrig og Italien ønsker at nævne kristne og shi’itiske muslimer som nogle af de grupper, der bliver udsat for forfølgelse. Det sidste udkast havde blot generelle vendinger og blev derfor ikke vedtaget. Således er erklæringen indtil videre udskudt, mens ministrene rejser hjem og genovervejer.