Inger står bag ny bibel til skoler

– Viden om religion er afgørende for religionsdialog, mener Inger Røgild, der står bag ny skolebibel.
Inger Røgild er hovedkvinden bag ny skolebibel på mere end 2000 sider.

– Viden om religion er afgørende for at kunne gå ind i en kvalificeret dialog om samfundsudviklingen, siger Inger Røgild, der står bag Danmarks ny skolebibel.

Folkeskolens kristendomsfag har udviklet sig og blevet et officielt prøvefag. Dermed stilles nye krav om kvalitet og bedre materialer til undervisningen.
Det begejstrer Inger Røgild, lærer, cand. pæd. og master i medborgerskab. For Inger Røgild er viden nemlig nøglen, der åbner op for dialog og debat om religion.
– Viden om religion er afgørende for at kunne gå ind i en kvalificeret dialog om samfundsudviklingen, siger hun.

Bibelguide

Inger Røgild har lavet et omfattende bibelleksikon og en ny illustreret bibelguide til Danmarks nye skolebibel, der også har to forskellige bibeloversættelser. Hun har tidligere skrevet undervisningshæftet ”Starthjælp”, som hjælper undervisere i folkeskolen med at stille gode spørgsmål til eksamen i kristendomsfaget.
Inger Røgild er født i Nordjylland i 1945. Hun er medlem af religionslærerforeningens bestyrelse og samtidig konsulent i Folkekirkens skoletjeneste. Privat har hun to voksne sønner og fem børnebørn og er gift med journalist Karsten Bräuner.
/sl