Kristne i fare i Elfenbenskysten

FORFULGT: Kristne er blevet et mål for den vold og forfølgelse, der er brudt ud efter valget i november sidste år i Elfenbenskysten. Landet er på nu brinken af borgerkrig, skriver Mission Network News.

Billede af fordrevne kristne fra det vestlige Elfenbenskysten. De måtte forlade deres hjem i januar i år, efter de blev angrebet af Ouattara-tilhængere. De opholder sig nu i en katolsk nødhjælpslejr. Foto: Sunset Parkerpix

Præsidenten, Laurent Gbagbo, nægtede at gå af, da modkandidaten Alassane Ouattara vandt valget. Internationale valgobservatører anerkender også Oattaras sejr, og det stiller de kristne i en vanskelig position. Gbagbo kalder sig nemlig for kristen, og Ouattara siger, han er muslim. Derfor associerer mange muslimer kristne med Gbagbo, hvad enten de rent faktisk støtter ham eller ej.
– Det er svært for folk at skille politik og religion ad, siger Carl Moeller fra Open Doors, USA.
– Vores kolleger i området siger, at flere kirker er blevet brændt ned, og mange kristne har fået tæsk. Og der er også, selvom vi ikke kender det præcise antal, kristne, som er blevet dræbt under disse angreb, siger Moeller.
En FN-rapport viser, at over 430 mennesker, både kristne og muslimer, er blevet dræbt under urolighederne efter valget, og tusinder er blevet hjemløse.