Supercomputer gav gevinst til velgørenhed

IBMs supercomputer ”Watson” vandt Jeopardy i USA til fordel for bl.a. World Vision.Det er lykkedes IBM at bygge en supercomputer ”Watson”, som kan forstå og respondere på almindelige spørgsmål og opfange ironi og ordspil så godt, at den kan vinde Jeopardy i USA. Det stod klart efter tre episoder sendt i februar, hvor Watson mødte to tidligere amerikanske vindere af Jeopardy.

Det er lykkedes IBM at bygge en supercomputer ”Watson”, som kan forstå og respondere på almindelige spørgsmål og opfange ironi og ordspil så godt, at den kan vinde Jeopardy i USA. Det stod klart efter tre episoder sendt i februar, hvor Watson mødte to tidligere amerikanske vindere af Jeopardy.

Watson, som havde adskillige sammenbrud under optagelserne, vandt til sidst over sine menneskelige modstandere. 1 million dollars blev gevinsten på, og IBM fordelte summen mellem ”World community Grid”, der skaber computernetværk omkostningsfrit for at hjælpe menneskeheden, og den kristne hjælpeorganisation World Vision, der er kendt for sine omfattende nødhjælpsprogrammer i den tredje verden.
– Det er en ære for os at være en del af denne spændende begivenhed i IBMs historie, udtaler Caroline Riseboro fra World Vision, Canada, og fortsætter:
– Vi håber, at vi sammen kan fortsætte med at gøre en mærkbar forskel i børns liv over hele verden.
Eva