Værested: Lokaleskift skaber frihed

I Café Arken i Vanløse må der nu gerne synges. Reception og indvielse af nye lokaler 1. april.
René Celinders kristne værested Arken har fået nye lokaler. Det fejres med en stor indvielsesreception den 1. april.

René Celinder har selv taget initiativ til Arken. Hver uge holder han fællesspisning og lovsang fredag aften.

– Der kommer et afrikansk gospelkor og synger om eftermiddagen, fortæller René Celinder, som selv opstartede Café Arken i andre lokaler for lidt over et halvt år siden. Et gospelkor virker passende, når den største årsag til at flytte var, at de gamle lokaler var placeret, så sang og musik generede naboerne.
– Og der skal være plads til sang og bøn i et kristent værested, forklarer René, som har fået en god modtagelse af de nye naboer.
De nye lokaler blev taget i brug for nogle uger siden og har allerede huset omkring 60 mennesker til helbredelsesmøder, uden at det skabte problemer.
– Desuden er der 15-20 daglige brugere. Det er en blanding af hjemløse og almindelige kristne, som kan lide at hænge ud her, forklarer René, som netop ønsker, at Café Arken skal ramme bredt.
– Jeg vil gerne have, at det er et sted, hvor der sker noget, og hvor mange forskellige mennesker kommer, fortæller han.
Der bliver også masser af fest den 1. april fra 10.00 til ca. 22.00, når caféen både byder på spisning i løbet af dagen og flere festlige indslag.
– Alle er meget velkomne, siger René.
Arken ligger på Linde Allé 17 i Vanløse.