Brug 9. april til bøn for Danmark

Om et par dage er det 9. april, og vi mindes måske om, at Danmark for 71 år siden blev besat af det dengang nazistiske Tyskland. – Hvad er vi i dag?
Da nazisterne i 1945 var besejret, kom det for alvor frem, hvilket rædselsregime de havde forsøgt at indføre. Hitler havde som ung forskrevet sin sjæl til Djævelen, og en del af magteliten omkring ham var også involveret i det okkulte. Det var påfaldende, at de netop forsøgte at udrydde jøderne, ’Guds ejendomsfolk’. Nogle få modige kristne gik imod det sataniske regime – bl.a. Dietrich Bonhoeffer, som blev martyr for sin tro.
Efter krigen gjorde tyskerne op med deres store fejltagelse. Intet folk har som tyskerne angret deres skyld, og der er ingen grund til at føle nag over for moderne tyskere. Tværtimod. Deres ydmyge holdning over for fortiden kunne lande som fx Tyrkiet lære meget af (og ikke benægte udryddelsen af armenierne).

I dag lever vi åbenbart i tryghed og ser ikke nogen fjende omkring os. Men hvordan er den åndelige situation?
Kristendommen presses ud af det offentlige. Danskerne er præget af ligegyldighed over for kristendommen. Synd og umoral florerer – også i kirken. For trods al sin velstand er kirken i en elendig forfatning. Den har mistet sin kraft til at forandre, fordi den er blevet som verden.
Men de sande kristne er også hårdt plaget af sygdom, depression, skilsmisser, osv. For vi er i krig. Åndelig krig.
Men vi kristne har et stærkt våben. Vi kan bede i Jesu navn og dermed befri hinanden for ”fjendens åg”.
Lad os bruge den 9. april til at bede for Danmarks befrielse – fra den ’åndelige besættelse’. For det nytter. Bøn udløser Guds hjælp, fortæller Bibelen.
Lad os sætte tid af til bøn den 9. april for befrielse. Holde lidt faste fra tv’s endeløse underholdning – og i stedet søge Gud.
Den time, vi bruger i bøn, får vi rigeligt igen. Gud ønsker at hjælpe os i vores nød, men han har brug for nogen, der søger ham.
Sådan sejrer vi i den åndelige krig.

Af redaktør Henri Nissen