Integrationspris til kristen kineser

Louisa Lam bygger bro mellem kulturer. Det overrakte biskop Niels Henrik Arendt hende en pris for.
Den kinesiske lærer Louisa Lam fra migrantmenigheden Chinese Church in Copenhagen har modtaget Tværkulturelt Centers integrationspris Årets Krus – Årets Knus 2011.
Prisen tildeles en indvandrer eller flygtning, der har gjort en særlig indsats for at bygge bro mellem danskere og nydanskere. Prisen består af et krus og et diplom og blev overrakt af biskop Niels Henrik Arendt, Haderslev Stift, på centrets repræsentantskabsmøde i København. Biskoppen begrundede prisen med, at Louisa Lam har gjort en imponerende indsats for at skabe kontakt mellem kinesiske indvandrere på tværs af religion og dansk kirke- og foreningsliv.
Selv har hun blandt andet undervist på den frivillige sprogskole i Internationalt Kristent Center i Bethesda i København, lavet mad i sprogskolens frokostcafé og været frivillig medarbejder i en kirkelig café på Frederiksberg.

Startede kirke

Louisa Lam er opvokset i en kristen familie i Malaysia og kom til Danmark i 1999, da hendes mand blev tilbudt en forskerstilling i København. Sammen startede de den kinesiske menighed, der siden 2006 har holdt ugentlige gudstjenester i et missionshus på Amager.
I dag samler menigheden 50-60 kinesere, hvoraf mange er førstegenerationskristne. Louisa Lam leder en ugentlig kvindegruppe og stod indtil for nylig for menighedens børnearbejde.

Hun får ting til at ske

– Hun er et åbent og udadvendt menneske, der kan få ting til at ske, og som med sine mange ressourcer, menneskelige overskud og gode humør har formået at åbne døren for mange kinesere ind til det danske samfund, kirke og kristendom, siger Birthe Munck Fairwood, netværkskoordinator i Tværkulturelt Center.
Efter otte år som lærer på en international skole er Louisa Lam nu i gang med en bacheloruddannelse i ”international management”.
Hun er gift med Peter Lam, og parret har tre teenagebørn.