Bogcafeer vil være tros-oaser

Katolikker vil starte flere bogcafeer – for de er første skridt ind i kirken.
– Vi er en slags kirkens forgård. Mange som kommer her er kirkefremmede. Det er svært for dem at træde over dørtrinnet til kirken. Her kan vi være en hjælp på vejen.
Det siger Susanne Hytting fra Katolsk Infobutik i Århus. Her er ikoner, rosenkranse og kort i alle størrelser. Men også bibler og kristne bøger. Og borde og stole, hvor man kan læse eller få en uformel snak.
– I en butik er det nemmere at stille spørgsmål om en bog eller lignende – og herfra er der så ikke langt til at fortsætte med forskellige trosspørgsmål, siger Susanne Hytting til Katolsk Orientering.
Infobutikken er en af to katolske bogcafeer, og flere efterlyses:
– Jeg kan meget opfordre til, at man rundt i landet opretter katolske eller økumeniske bogcafeer som en platform for katekese og mission. For hvis tærsklen ind til kirken eller præstens kontor er blevet for høj, hvor skal mennesker så gå hen med deres længsel og søgen? spørger Hytting.

Reception til præstegården

Den anden bogcafé ligger i Roskilde. Den fungerer både som café og værested – og desuden som reception til præstegården:
– Her sidder folk, som kan tage mod besked og har kendskab til de fleste af de ting, der foregår i sognet, fortæller kontaktperson Birthe Just Kjølby.
– Det er en broget flok, der kommer her. Nogle kommer der fast for at få en snak. Mange er meget nysgerrige og spørger meget – for nogle af dem ender det med, at de konverterer, fortæller hun.
Indtil for nylig var der også en bogcafé i Hovedstaden, men Stenobutikkens opgaver er nu overtaget af Pastoralcentret på Gl. Kongevej.
/sl