Feltpræst på vej til Libyen-krigen

I mandags rejste feltpræst Heinrich Pedersen til Sicilien. Her skal han være præst for de ca. 130 danske udsendte militærpersonel, som deltager i opretholdelsen af NATOs flyforbud i Libyen.

For få måneder siden var Heinrich Pedersen udsendt til FN i Libanon i 3 ½ måned.

I søndags holdt Heinrich Pedersen konfirmation for 28 familier i Nørup Kirke i nærheden af Vejle, hvor han til daglig er sognepræst.
Med jævne mellemrum udsendes han for at være præst for de danske styrker i udlandet. Sidst var han i Libanon, hvor Danmark deltager i FNs fredsbevarende styrker.
Heinrich Pedersen afløser feltpræst Peter Kiel, Sommersted, som netop er kommet hjem fra den danske base.
Udover at arrangere gudstjenester og stå for evt. begravelser, fungerer præsten også som en sjælesørger og socialarbejder. Og forsvaret lægger meget vægt på, at der altid er en præst udsendt.
– Jeg må indrømme, at jeg glæder mig til opgaven, sagde Heinrich Pedersen, før han rejste.
– Det er selvfølgelig lidt besværligt for familien og sognet. Men her i Nørup passer den pensionerede præst, Karsten Pedersen, sognet imens, så det er alle jo glade for.
Men jeg kender jo folkene fra flyvevåbnet i Skrydstrup, hvor jeg normalt er nede ca. hver 14. dag for at tale med dem. Og jeg har også været til pårørende-arrangementer, mens min kollega Peter Kiel har været udsendt.
Heinrich og Lillian Pedersen har tidligere arbejdet som missionærer i Nepal, og han har også været generalsekretær i Israelsmissionen.
Henri.