Konference vil diskutere etiske dilemmaer på job

Hvordan leder man med tillid? Hvordan fyrer man med respekt? Det er blot nogle af emnerne på kristen erhvervslederkonference den 14. april.
Vi vil behandle mennesker med respekt. Derfor har vi brug for at diskutere etiske dilemmaer, lyder det fra initiativtagerne til en stor lederkonference for kristne erhvervsledere den 14. april.
– Vi har startet LEAD, fordi man som forretningsdrivende ind imellem står i etiske dilemmaer. Det kan fx handle om, hvordan man behandler medarbejdere, som man ser sig nødsaget til at afskedige. Med det kristne livs- og menneskesyn ønsker vi at behandle alle mennesker med respekt. Folk skal behandles ordentligt, siger Jakob B. Ditlevsen, der er statsautoriseret revisor og partner i Deloitte, Århus.

Ærlighed bærer det hele

Karsten Høgild, direktør i Kristelig Arbejdsgiverforening, er enig:
– Der florerer så mange ledelsesteorier i erhvervslivet for tiden, at det kan være svært at forholde sig til den filosofi, der ligger bag. Ofte ligger filosofien bag disse teorier langt fra det grundsyn, vi som kristne står for.
– Derfor er det vigtigt at mødes. Alt for mange erhvervsledere tror, de er de eneste, der bøvler med forskellige udfordringer i hverdagen. De har brug for at mødes og opdage, at de ikke er de eneste. Vi vil inspirere dem. Også til i kriser at have ærlighed som bærende værdi.
Han får opbakning fra Joachim Nisgaard, der er Seniorkonsulent i DONG:
– Jeg tror, vi får rigtig meget ud af at møde erhvervsledere med det samme værdigrundlag. Hvor vi i udgangspunktet er enige om værdier som tillid, ærlighed og ansvarlighed.

Partnere at stole på

Og netop netværket mellem erhvervsledere med samme grundlæggende livssyn er vigtigt, mener han:
– Når man mødes til frokost med en anden kristen leder, har man et andet startsted for forhandlinger og samarbejde. Med folk man kan stole på, kan man komme rigtig langt.
Og det er formålet med konferencen på Trinity i Fredericia fredag den 14. april:
– Netværk er vigtigst. Men for at samle folk er man nødt til at have noget at samles om. Der skal være ramme og indhold. Derfor har vi masterclasses og en hovedtaler som Lars Kolind.
Og den kendte erhvervsleder er enig med bestyrelsen:
– Jeg opfatter hver eneste medarbejder som et unikt menneske, og jeg møder det menneske med respekt, siger han.