Assyriske kristne forlader Irak

Assyriske kristne i Irak føler sig svigtet og forladt, ifølge en ny rapport om de assyriske kristnes vilkår i Irak.
Der er en stadig stigende strøm af assyriske kristne, som er en religiøs minoritet i Irak, der forlader landet og udvandrer til nabolandene eller lande længere væk. Derfor er der nu så få assyriske kristne i landet, at hele det assyriske samfund i Irak snart er væk. Det viser en rapport udarbejdet af Assyria Council of Europe. Det er de sikkerhedsmæssige vilkår og forfølgelse af befolkningsgruppen, der får dem til forlade Irak i en lind strøm.
Uden støtte, sikkerhed og en bæredygtig økonomi i hele regionen er der intet grundlag for, at det assyriske samfund kan blive i Irak, står der i rapporten, og derfor skønner de, at hvis der ikke sker en positiv udvikling, vil det assyriske samfund forsvinde i Irak inden for en generation.