Debat

Synspunkt:
Nu er det NU!
Kristne skal engagere sig i politik og være jordens salt. Og det er der meget brug for lige nu, mener tidl. Afrika-missionær Carlo Jensen, Kolding.Af Carlo Jensen, Kolding
– uddannet psykiatrisk sygehjælper. Har været missionær i Sydafrika i 35 år.

Mange har været og er måske endnu af den opfattelse, at kristne skal holde sig fra politik. De mener, at politik er af denne verden, eller at det ikke interesserer dem.

For en del år siden talte jeg til en større forsamling af kristne forretningsfolk i Sydafrika og foreslog ovenstående passive indstilling. Der lød flere bifald fra forsamlingen. Da jeg derefter spurgte: ”Hvis alle kristne tog dette standpunkt, hvordan vil det da være muligt, at vi kan få en kristen regering?” Så blev der pludseligt stille, og det lød sagte fra flere i forsamlingen, ”Det er sandt, det er sandt”.
Der foregår meget i den politiske verden, som kristne ikke kan give samtykke til, men vi må huske på, at vi er ikke stegen, (samfundet) men vi er saltet, og saltet er der for med sin indflydelse at holde stegen (samfundet) frisk.
På mine rejser har jeg ofte anvendt denne talemåde: ”En fabrikant, som ikke længere fabrikerer, han er ikke længere en fabrikant, og en protestant, som ikke længere protesterer han er ikke længere en protestant.” Her vil jeg tilføje, ”Salt, der ikke længere salter, er ikke længere salt.” Derfor er passivitet og ligegyldighed over for sit politiske ansvar for samfundet (stegen) et bevis på, at man som salt har mistet sin kraft.

Tydeligt moralsk forfald

Vi står over for et kommende valg i vort land, og det er tydeligt, at vort gode gamle kristne Danmark står i åndeligt og moralsk forfald. Det ses tydeligt. Betænk, at man legaliserer børnemord i tusindvis på børn, som ligger forsvarsløse i deres mødres maver, blandt andet fordi de bare ikke er ønskede. Man tror, at en abort er en nem løsning. Den får følger. En af mine nære slægtninge fik det gjort. Hun fortalte mig senere, at hver dag måtte hun se på en tom stol ved bordet og mindes, at der skulle have siddet en lille dreng eller pige, mit eget barn, hvis morder jeg blev. Hun glemte det aldrig. Nu er hun død.
En mor og far opdrager en børneflok, som de har forhåbninger til for fremtiden, men oplever, at de går til grunde i natlivets morads med druk, narkotika og seksuelle udskejelser. Kriminaliteten er tiltagende. Hvorfor?
Mon årsagen kan være, at vort land afkristnes? Vi kan for eksempel se, at kirkegang er aftagende, og flere kirker af den grund må lukkes. Morgensang og morgenbøn ophører i skolerne og så videre.
Samtidig må vi se til, at andre ikke-kristne religioner kan bygge deres gudshuse både i Danmark og over hele Europa, medens den kristne kirke gør, som Paulus siger et sted: ”Vi finder os kønt deri.”
Saltet har mistet sin kraft.

Fra kamp til sløvhed

Da apostlene fik missionsbefalingen om at gå ud i alverden og forkynde evangeliet, var hele Europa og Nordafrika gennemsyret af hedenske religioner, men saltet, ’kirken’ havde kraft. Omkring slutningen af det tredie århundrede var omkring halvtreds procent af det romerske imperium omvendt til kristendommen, og der sad en kristen kejser på tronen. Kristenheden var delt op i fem patriark-områder: Alexandria, Jerusalem, Antiokia, Konstantinopel og Rom.
Nu blev det let at være en kristen, ja endda en fordel på mange måder. Kampens tid var forbi, og kristenheden faldt mere eller mindre i søvn. Saltet mistede sin kraft. I året 570 blev Muhammed født. 200 år efter hans død var Alexandria, Jerusalem og Antiokia allerede faldet i hænderne på islam. I 1453 faldt Konstantinopel til de tyrkiske muslimer, så nu er der bare Rom, d.v.s. Europa tilbage, og her modtager de i dag privilegier, medens de kristne stadig forfølges i de muslimske lande.
Danske kristne, nu er det NU. Vi står over for et valg i vort land. ”Op i kristne ruster eder, Kristi kæmper, ud på vagt”.

Tilbage på sporet

Betragt de politiske partier, hvor de står i forhold til kristendommen og til Israel. Her i Danmark opstod for år tilbage et kristent parti, Kristeligt Folkeparti, nu kaldet Kristendemokraterne. Det bestod af ledere, der brændte for kristendommen, medlemmer flokkedes til, og det blev en faktor i dansk politik. Men der skal en god ryg til at bære gode dage, og ryggen var ikke stærk nok. Man begyndte at slække på de kristne værdier for forhåbentlig at vinde flere sekulære medlemmer. Resultatet blev i stedet, at partiet i dag ligger under spærregrænsen.
I dag står der atter mænd og kvinder på valen og strider den gode strid. Mænd og kvinder som vil bringe kristne principper ind i dansk politik (og ikke ud af – som en tidligere statsminister ønskede).

Tre vigtige grunde

Hvorfor opfordrer jeg til at stemme på Kristendemokraterne ved næste valg?

1. Fordi Kristendemokraterne står for de kristne værdier, de værdier som på kristen grund skal være med til at holde ”stegen”, vort samfund, Danmark, frisk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:2. Fordi Kristendemokraterne står med Guds udvalgte folk, Israel. At løfte hånd imod Israel er efter Skriften – et selvmordsforsøg. Stormagter, der løftede hånd imod Israel, for eksempel, Nazityskland som dræbte 6 millioner jøder, blev slået og delt i to. England bedrog Israel vedrørende Balfour Deklarationen og nægtede jøderne indrejse i deres eget land. Dette forårsagede bl.a., at titusinde polske jøder på vej til Jerusalem i stedet havnede i KZ-lejre. Efter 1948 mistede England sine kolonier. Det bekræftes af Zakarias, som sagde for over 2000 år siden:
”Engang vil nabolandenes folkeslag angribe Judas land og belejre Jerusalem, men de vil få min vrede at føle, så de bliver helt fortumlede. Til den tid vil jeg gøre Jerusalem til en tung sten, som de ikke kan løfte. Prøver de på det, vil de komme til skade.” Zak. 12,2. (ny oversættelse.)

3. Socialt står Kristendemokraterne for, at udlændinge skal behandles med respekt, og at der bliver sørget vel for den fattigste del af befolkningen. Deres program kan vel udtrykkes med de gamle, kendte linier: ”Så har dog i rigdom vi drevet det vidt, når få har for meget og færre for lidt.”