Kræftramt 12-årig spreder glæde

Jessica Rees fra Californien har kræft i hjernen. Det har fået hende til at starte et firma, der spreder glæde til andre, som kæmper med sygdom.12 år og kræft i hjernen. Det lyder glædesløst, men ikke for Jessica Rees, som fokuserer på at give glæde væk.

Jessica Rees motto er : ”GIv aldrig nogensinde op!”

Joy-jars eller på dansk: Glædes-glas. Små glas, hvor man putter lige det i, som børn bedst kan lide. Sådan nogle deler Jessica ud til andre børn, som kæmper med sygdom. Og sådan nogle sælger hun på nettet, som man selv kan fylde noget i. For hver Joy-jar, som bliver solgt, har Jessica råd til at give en væk. Jessicas far Erik Rees er en af pastorerne i Rick Warrens kirke, men lige i øjeblikket er han kun far.
– Det er ikke særlig let at være far, når man ikke kan gøre noget for at hjælpe sin datter, fortæller Erik Rees. Det er blot to måneder siden, hun fik konstateret kræft i hjernen. Og det kan ikke opereres. Derfor har hun allerede fået mange strålebehandlinger. Og livet er bestemt ikke bare lyserødt for den 12-årige.
– Der er gode dage, og så er der de dage, hvor man bare græder, fortæller hun. Alligevel har hun fundet overskud til at gøre noget for andre.
– Nogle mennesker bliver bitre af modgang, andre bliver bare bedre. Jessie gør det sidste, siger hendes stolte far.
Læs mere på joyjars.org.
Eva