Ny musik til børn og barnlige sjæle

Mens gospel-kids udgiver deres 4. album med glad børnemusik, leverer GospelRoots deres første solo-cd.

Dyrebare Dråber

Når der kommer en dansk produceret børne-cd på gaden, forventer vi efterhånden helt automatisk en række ny-producerede sange i høj kvalitet. Både hvad angår tekst, musik og de små solisters stemmer.
Albummet Dyrebare Dråber fra Refleks Musik lever helt op til de høje forventninger. Det er Joachim Hejslet Jørgensen, som er producer på albummet. Et velkendt navn, som for mange er blevet et synonym for god kvalitet på den danske musik-scene.
Albummet består af 12 nye sange sunget af otte forskellige solister. Flere forskellige tekstforfattere står bag de bibelske tekster, som har fokus på dåb, nadver og Bibelen. De mange medvirkende gør albummet varieret, selv om det holder sig inden for den glade pop-stil, med ørehængede omkvæd man hurtig synger med på. Teksterne er dog langt fra enkle, men fyldt med ord, og som det sig hør og bør -et enkelt nummer med en hurtig rap-frekvens.
Der er også enkle, mere stille numre. Bl.a. min favorit, sang nr. 5 ”Jesus, jeg ved du passer på mig” sunget af Lea Hansen. Et smukt og inderligt nummer med et strejf af noget, der minder om titelsangen ”Uden hinanden” fra julekalenderen Pagten.

Nu er det jo et album produceret af Refleks Musik, som er en del af Indre Missions forlag Lohse. Så når nogle af teksterne handler om dåb, bl.a. titelsangen, er det naturligt nok barnedåben. Og det er rart nok at vide på forhånd, hvis man kommer fra en kirkelig baggrund med et andet dåbssyn.
/lt

CD: gospel-kids: Dyrebare dråber
149,95 kr. • Refleks Musik

GospelRoots

GospelRoots er et gospelkor, som består af mere end 60 musikglade børn. Inden for de sidste to år har de optrådt for over 10.000 mennesker i Danmark og udlandet. Nu er deres første solo-cd SuperHero en realitet.
Fra første beat er det svingende gospel-musik med liv og glade dage. Som det også er tilfældet med albummet Dyrebare Dråber finder vi Joachim Hejslet Jørgensen som producer. Denne gang sammen med Torben S. Callesen – et andet velkendt navn bag dansk børnemusik. Så – selvfølgelig – er alt kvalitetsmæssigt helt i top.
Det gælder også kreativiten, og vi får 12 flot arrangerede sange. Bla. om Biblens kendte helte og andre velkendte gospelnumre bl.a. Go Down Moses. Dette svingende gospelnummer sunget at de unge klare stemmer giver både gåsehud og dansefødder. Det er i det hele taget meget svært at sidde stille til den smittende glæde, som præger hele albummet. Der er tilmed korte humoristiske prologer til nogle af numrerne.
Selv om det er gospel er der også plads til et enkelt roligt nummer, nemlig nr. 13 ”What if I could”. Men ellers er der gang i den hele vejen igennem.
Producerne præsenterer selv deres børnesangere som superdygtige og musikalske. Og det har de ganske ret i. Der synges på dansk og engelsk, og begge dele fungerer flot.
Selv om dette er en cd mest for børn og unge teenagere, så er det så godt, at du ikke behøver nogle børn i nærheden som undskyldning for at sætte den på anlægget. Så lad glæden fra SuperHero fylde stuen, bilen, eller ledsage dig på løbeturen.
/lt

CD: GospelRoots: SUPERHERO
149,95 kr. • GospelRoot / Naxos