Garvet journalist samler hele sit netværk oparbejdet gennem 50 år

Udfordringens Israels-korrespondent Richard Oestermann holder jubilæumsfest i weekenden.Netværk er uundværligt, og venner er uvurderlige. Journalist Richard Oestermann er god til at pleje sit netværk, og derfor samler han hvert år sit netværk til træf på Best Western Hotel Hebron i hjertet af København. Søndag den 21. august mødes de til god mad og festligt samvær for halvtredsindstyvende gang.
Richard Oestermann har været journalist på Information under Børge Outze og Erik Seidenfaden. For nogle år siden var han Mellemøst-korrespondent for skandinaviske blade med et samlet oplag på op til en million, og han skriver stadig dagligt til aviser i Norden, deriblandt Udfordringen.

Imponerende netværk

Hans imponerende netværk består bl.a. af pressefolk, diplomater, ambassadører og mange flere.
– Nogle har jeg kendt fra midten af 1940’erne under krigen. Jeg var flygtning i Sverige, mens jeg på skift var gymnasieelev på Den danske Skole i Lund og soldat i Den danske Brigade. Jeg savnede selvfølgelig mine gamle venner og klassekammerater, men vi genoptog kontakten i befrielsessommeren 1945. Siden er kontakten faktisk blevet forstærket, fortæller Richard Oestermann.

Startede på hotelværelse

Træffet startede, da han i sommeren 1961 som journalist deltog i den første direkte flyvning mellem Tel Aviv og København. Han boede nogle dage på hotel og ville gerne se vennerne.
– Jeg besluttede at indbyde dem alle, ca. 30 mennesker inkl. ægtefæller og kærester til mit store værelse. Jeg allierede mig med hoteldirektøren, som ryddede værelset for næsten alle møbler. Så kom vennerne. Det var noget trangt, men stemningen var god. Traktementet var pindemadder og vin. Det var meget vellykket.
– Så sagde en af vennerne: Hvis du kommer igen næste år, vil jeg gerne afholde festen. Jeg har jo et stort hus. Dermed var traditionen begyndt, fortæller Oestermann.

Bor i Israel

På søndag samles så ”familie, venner og frænder” i København for 50. gang. – Målet med sammenkomsten er at møde venner og familie til hygsomt samvær, siger Richard Oestermann.
Han er født i København og begyndte som journalistelev i provinsen efter juridiske studier på Københavns Universitet. Derefter studerede han journalistik ved University of Washington, Seattle. Mens han arbejdede på flere danske blade var han flere gange på besøg i Israel for at skrive om den nye stats tilblivelse. Han slog sig ned i Israel i 1961 bl.a. for at dække Eichmann-processen. Han har skrevet 10 bøger, de fleste om Israel-relaterede emner.