Tømmermænd for kristne vælgere

Oven på valgresultatet vil en del kristne vælgere nu vågne til resultatet af deres rød-blå stemmeafgivning. Og det kan nok give tømmermænd…
For det første stemte rystende få på Kristendemokraterne. Kun 28.155 stemmer blev det til, og det var endda 1.858 færre end de kun 30.013, som KD fik ved katastrofevalget i 2007 under formand Kornbek, hvor partiet blev mere end halveret. Det er tankevækkende.
Linjen var nemlig ændret tilbage til den oprindelige bevidst kristne, og i modsætning til Kornbek pegede man denne gang på blå blok. Men det hjalp heller ikke.
Den rystende sandhed er, at kun 28.155 danske kristne prioriterede de etiske-kristne værdier, fremfor om vi fik en blå eller rød regering. Hvis disse værdier prioriteres så lavt, kan Kristendemokraterne lige så godt lukke bixen.

For det andet ser ingen af de tydeligt kristne personligheder i de andre partier ud til at være valgt her ved redaktionens slutning fredag.
Det drejer sig fx om Tove Videbæk, som stod til en mandat for Konservative i Vestjylland, og Daniels Rugholm, som stod til genvalg for partiet i Nordjylland. Begge har frikirkebaggrund og kunne måske have fået de kristne stemmer, men heller ikke de kom ind.
I Østjylland fx stillede Daniel Jakobsen op for Socialdemokratiet i selveste smørhullet af ”de stærke jyders” vækkelsesegn. Til trods for, at han fik mange kristnes opbakning og stemmer, blev han kun stemmesamler for socialdemokrater uden en klar kirkelig profil. Andre kandidater, som er kendt for tro og holdninger, blev heller ikke valgt. Det gælder fx Charlotte Dyremose.

Vi kan stadig håbe, at der blandt de 179 folketingsmedlemmer findes personer, som ikke blot har en klar kristen tro, men også vil stå ved den. Men formentlig har vi – mens vi fokusererede på rød-blå og stemmespild – fået sammensat det mest ateistiske folketing nogensinde…
Der er grund til med Dronningen at sige: Gud bevare Danmark!

Af redaktør Henri Nissen