Evangeliet virker

I denne uge kan du læse om, at 3.000 mennesker blev kristne og mange blev overnaturligt helbredt under en dansk missions-kampagne på Papua New Guinea.
Faktisk sker det jævnligt, når nordjyden Per Hyldgaard er ude for at holde sine kampagner. Og det samme er tilfældet med det danske missionærpar Falk i Tanzania. Hver gang, de holder deres kampagner, bliver mennesker frigjort fra sygdom og okkultisme, og hundredvis, ja tusindvis tager imod Jesus Kristus som deres frelser og herre.
Hver gang viser evangeliet sin kraft, når det bliver forkyndt rent og klart, som vi kender det fra Ny Testamente. Uden ”politiske korrekte” tilpasninger.
Herhjemme er evangeliet alt for ofte kompromitteret af forbehold, så vi går glip af evangeliets kraft. I stedet søger vi alle mulige – og umulige – steder for at finde hjælp, når vi er i krise. Men evangeliet om Jesus har stadig kraften til at sætte fri og løfte os op ad mudderet. Gud ske lov for det!
Det er godt at vide i en forvirret tid, hvor politikere og nogle teologer har travlt med at underminere folkekirken med ”politisk korrekt” teologi og unaturlige ritualer.
Den form for teologi vil aldrig kunne hjælpe nogen. Og det er da også påfaldende, at det slet ikke er den form for kompromisfyldt forkyndelse, der kan samle folk i kirken. Derimod fyldes de bibeltro forkynderes kirker, som en undersøgelse i Århus fornylig viste.
Og i lørdags kunne det udskældte Indre Mission uden besvær samle 3.800 kristne for at fejre denne gamle bibeltro bevægelses jubilæum. Tillykke med det.
Det er ikke sikkert, at folkekirken vil overleve det politiske overgreb, der nu forberedes af formørkede politikere. Men kristendommen vil finde andre veje – for mørket skal aldrig få bugt med det lys, der stråler fra evangeliet. Og jo mere formørket verden bli’r, des klarere vil det ægte lys skinne, og i dét lys vil de troende finde sammen på tværs af alt, hvad der i dag skiller.

Af redaktør Henri Nissen