Debat

Halloween er ikke god leg

“Den gode leg begynder i Fætter BR”, stod der på forsiden af en halloween-reklame fra Fætter BR. Tilbuddene gjaldt indtil 29.10.2011, og det er ikke småpenge, en familie kan komme til at betale, hvis både voksne og børn skal forsynes med dragter, der oven i købet er så hæslige, at de skræmmer små børn. Har det ikke altid været elementær pædagogik, at frygt og god leg udelukker hinanden?
Det er også misvisende, at Fætter BR reklamerer med dragter “Kun til voksne”, for eksempel en “kirkegårdsnatkjole”. Kan det være mere usmageligt? Hvorfor sælger en legetøjsbutik i det hele taget ting, der er “forbudt for børn”?
Halloween er ren dødskult, som ikke hører hjemme i børnenes verden. Hvornår begynder det at gå op for folk, først og fremmest forældrene, at de i bogstaveligste forstand bliver ført bag lyset af alt det okkulte, der dyrkes i halloween?
Børn har ikke brug for kult. “Børn har et umætteligt behov for kærlighed,” sagde en klog præst engang. Det får de ikke opfyldt gennem halloween – tværtimod.
Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80, Århus

Afstemning tak!

Ligesom der findes hensynsfulde rygere, er der måske også 60 hensynsfulde folketingsmedlemmer – nemlig så mange, som en folkeafstemning om et lovforslag, vedtaget i Folketinget, er en forudsætning for. Om hvad dog? Om et lovforslag der kommer til at gøre rigtig ondt i Folkekirken. Det handler naturligvis om kirkelig vielse af homofile, som ligestillings- og kirkeminister (R) Manu Sareen vil stille forslag om i Folketinget efter nytår.
En folkeafstemning kunne motiveres af hensyn til kirkernes liv og lære, af respekt for de folkevalgte menighedsråd, biskopper og præster, der ikke vil vie homofile, men som tager præsteløftet højtideligt: ”Forkynde Guds ord rent og purt således som det findes i de profetiske og apostoliske skrifter.” Opbakning i befolkningen, til tanken om en folkeafstemning, er nødvendig, da et stort flertal i Folketinget er parat til at vedtage et sådant lovforslag. Et flertal på mindst 30% af de stemmeberettigede vælgere kan dog forkaste lovforslaget. Det er måske nok utopi at forestille sig, men i så fald kan de 60 hensynsfulde folketingsmedlemmer jo vaske deres hænder.
Knud Held-Hansen,
Beatesmindevej 76, 1.tv.,
9210 Aalborg SØ

Træd i karakter

Forleden hørte jeg en fortælle om et traditionelt ”missionærland”, hvor missionærer for år tilbage blev kontaktet af regeringen, som ville høre, om de kunne hjælpe dem med idéer til at lede landet. De fik det svar, at de som missionærer ikke var kommet til landet for at blande sig i politik, men for at frelse sjæle. Resultatet blev, at de politiske ledere henvendte sig til russerne og kineserne, og i dag er landet overvejende kommunistisk.
En uhyggelig interessant fortælling i ordets bogstaveligste forstand. Og et godt eksempel på misforstået kristendom. Da Jesus kom til jorden, var det for at udbrede budskabet om ”Riget” – ikke et humanistisk budskab, hvor mennesker fik tilbuddet om at få bedre velfærd.
Vores kultur udvikler sig meget stærkt væk fra Guds Ord, væk fra det fundament, som de fleste stadig kendte for 50 år siden. I dag er fundamentet væk, og alle værdier sejler. Alle os, som stadig kender og tror på Bibelen, har en unik mulighed for at tale ind i tiden og gøre en forskel, netop fordi vi er anderledes; fordi vi ikke er underlagt tidsånden og drives hid og did af alle mulige strømninger. Det forpligter os til at handle! (Forkortet, red.)
Ruth Evensen
4941 Bandholm