Norge tager ikke imod præst

Norsk Mission i Øst har undersøgt muligheden for at få den dødsdømte iranske præst Yousef Nadarkhani til Norge i tilfælde af løsladelse.

Yousef Nadarkhani er dømt til døden. Norsk missionsselskab har undersøgt, om han kunne komme til Norge.

Men Norsk Mission i Øst mener ikke, at hans sag opfylder de vilkår, som norske myndigheder sætter for specielt udsatte personer til at få ophold i Norge, uden at det går igennem FN’s højkommissær for flygtninge. Nadarkhani blev dømt til døden i foråret, og sagen har siden vakt stor international opmærksomhed. Andre lande som Storbritannien har lagt pres på de iranske myndigheder for at få ham løsladt. De iranske myndigheder hævder nu til Norsk Mission i Øst, at han ikke er dømt til døden for sin kristne tro, men fordi han er zionist, voldtægtsmand og forbryder. Der afventes stadig en endelig afgørelse.
Susan