Amerikansk senator vil genindføre bøn i skoler

Senator Gary Siplin vil give offentlige skoler mulighed for at bede.Den demokratiske senator Gary Siplin, der repræsenterer Orlando, vil gøre det lovligt igen for studerende at lede bøn i offentlige skoler.
Hans lovforslag skal gøre det muligt for skoler selv at bestemme, hvorvidt det skal være lovligt at praktisere religion til skoleevents. For øjeblikket er det tilladt at bede individuelt, hvorimod gruppeledt bøn ikke er tilladt. Gary Siplin understreger, at det skal være helt frivilligt, om man vil deltage. Lovforslaget har mødt blandet kritik.
– Det ville give eleverne mere morale, og det vil måske medføre mindre kriminalitet og vold, siger Mercedes Davis, der er forælder til en elev, til theblaze.com.
Til gengæld har forbundet The Anti-Defamation kaldt lovforslaget for unødvendigt, splittende og forfatningsstridigt. De er bange for, at elever bliver udsat for gruppepres og bliver tvunget til at deltage i bøn.
Susan