Colson: Religionsfriheden er i fare i USA

Kristne har sagsøgt Obama-regeringen, fordi den kræver, at religiøse organisationer skal tilbyde
ansatte prævention. Præsidentens kompromis-forslag løser ikke problemet, siger Colson.- Den nye amerikanske sundhedsreform, (ObamaCare), kræver, at religiøse organisationer skal tilbyde ansatte gratis prævention af alle typer, inklusive ”fortrydelses-piller”.

Chuck Colson er kendt som en kristen politisk iagttager og ”vagthund” i amerikansk politik.

Derfor protesterede bl.a. katolske grupper og anlagde sag mod regeringen. Argumentet var, at påbudet strider imod katolikkernes overbevisning. Og dermed er reformen i strid med grundloven, mener de.

Obamas kompromis

Herefter besluttede Obama-regeringen den 10. februar, at de religiøse organisationer kun skal dække præventions-udgifterne indirekte gennem forsikringer.
Præsidenten mente, at alle nu måtte være glade:
– Jeg glæder mig over religionsfriheden både som borger og som kristen, udtalte Obama.

Handler ikke om prævention

Men problemet er overhovedet ikke løst, ifølge den kristne politiske iagttager Chuck Colson.
– Denne sag handler slet ikke om prævention. Der er heller ikke mange, der går særlig meget op i det spørgsmål. I virkeligheden står der meget mere på spil. Nu gælder det religionsfriheden. Vi taler om den første og vigtigste af alle friheds-rettighederne. Grundlovens fædre så det klart: Religion styres alene af fornuft og overbevisning, ikke ved magt og vold.

Kæmp for friheden

Chuck Colson arrangerer nu en konference om sagen i Washington DC. Her vil bl.a. den multihandicappede Joni Eareckson Tada være med som gæstetaler.
– Det er chokerende, at USA’s ledere nu er ved at tilsidesætte vores historie, vores arv og vore rettigheder!
– Vi vil ikke sidde tavse længere. Vi skal igen til at lære vore naboer og vore politikere om de grundlæggende amerikanske værdier.

Et autoritært diktatur?

– Uden religions- og samvittighedsfriheden er de andre frihedsrettigheder ikke det papir værd, de er skrevet på.
– Selvfølgelig findes der regeringer, der begrænser og forbyder religions-frihed. Men det er ikke frie demokratier. Vi kalder dem autoritære diktaturer – og det er der, vi ender, hvis vi taber kampen nu, siger Colson.
Han var oprindelig en af præsident Nixon rådgivere og blev dømt for sin andel i Watergate-sagen. Men han blev omvendt i fængslet og har siden kæmpet for moral og integritet både i det politiske liv og i kristne organisationer. Hans bog, ”En af præsidentens mænd”, er udgivet på dansk på forlaget Scandinavia.