Rundt om den varme grød

Biskop Niels Henrik Arendt kommer på side 5 med mange gode ord om Folkekirkens krise. Kirken skal være mere udadvendt, den skal tale ind i menneskers situation, ikke være for abstrakt, osv. Men også den gode biskop går som katten rundt om den varme grød.
Naturligvis skal kirken tale om og engagere sig i sociale problemer. Men det er altså ikke nok. Det forarger jo ikke nogen, at kirkens folk er humanister som alle andre.
Alle kan også være enige om, at Mammon – pengene – materialismen er det moderne samfunds afgud. Hvor har vi hørt mange prædikener om det. Det er vi da alle enige om – bortset lige fra, at de fleste af os i praksis fortsætter med at leve et gennem-materialistisk liv… Inklusiv kirkens folk.
Men er det den eneste udfordring for kirken?

Kirkens største udfordring i Danmark er faktisk ikke de sociale problemer. Det er moralen. Seksualmoralen.
Det er her, det danske samfund for alvor er skredet ud. Det er her, kirken skulle have sagt fra. I løbet af få generationer er det fx blevet normalt, at helt unge har sex i flæng med hinanden, og den eneste vejledning, de får, er at de skal bruge kondomer. Hvert år bliver der foretaget over 15.000 aborter i Danmark, fordi ingen partier (bortset fra KD) vil gennemføre bare en obligatorisk rådgivning. Det er blevet normalt at leve sammen uden at være gift. Vi har flere brudte familier end nogensinde. Vi har fået et meget vulgært sprog i medierne, hvor alt kan svines til. Porno trænger ind overalt via internet og medier. Gennem tv, blade og magasiner bombarderes vi med en grænseløs seksualmoral, hvor det næsten er unormalt at være tro over for én partner. Man accepterer ikke blot perversiteter, man promoverer dem. Alt er tilladt. Og sidst, men ikke mindst, har folkekirkens biskopper nu sagt ja til at velsigne homoseksualitet i kirken i strid med Bibelen.

Dét er den varme grød, som ingen af os bryder os om at brænde os på. Heller ikke jeg! Kirken undgår moral-emnet som pesten. Det er tabu. Ja, nogen kan ikke engang se, at det er et problem. De har vænnet sig til umoralen. Men hvis ikke kirken siger fra og vejleder her, hvor det største skred er sket, så svigter vi både Gud og mennesker.

Af redaktør Henri Nissen