Udenlandske kristne forfølges i Saudi Arabien

Den 15. december blev 35 etiopere fængslet i forbindelse med et kristent møde i Jedda. Anklagen lød på, at både mænd og kvinder var til stede sammen. Men de fængslede oplever, at de forfølges pga. deres tro.
Både mænd og kvinder klager over vold og ydmygelser i fængslet. I den sidste tid har en muslimsk prædikant også prøvet at omvende dem til islam.
Alle etioperne kom til Saudi Arabien for at søge arbejde. Nu ønsker de bare at blive frigivet.
– Hvorfor løslader de os ikke? Vi vil tilbage til vort land og tilbede i frihed, siger en af de fængslede kvinder.
Officielt er der hverken kirker eller kristne i Saudi Arabien. Men det er første gang, at saudiske embedsmænd bryder ind i udlændinges private hjem for at afbryde en gudstjeneste, siger internationale observatører.
Bodil