Bibeluddeling frabedes under London OL 2012

I 2008 blev der uddelt bibler i det kommunistiske Kina under OL. Men det kan ikke lade sig gøre i London i år.
Tanken var, at biblerne skulle uddeles som en kristen velkomstgave til landet, siger bibelselskabets talskvinde Rachel Rounds. – Vi har trykt specielle ”sports-bibler” med ekstra information om det, bibelen siger om sport, siger hun.
Men nu må aktionen opgives, fordi der er særlige regler for brug af OLs logo. Den olympiske bevægelse må ikke fremhæve nogen speciel religion. Folk kan selv finde bibler på multi-tro-centeret i Olympic Park. I Beijing blev biblerne uddelt uden regeringens tilladelse, siger en talsmand for den olympiske komite. Bibelselskabet har ikke ansøgt om tilladelse til at bruge logoet.
– Kristendommen får mindre plads, end vi troede, kommenterer Rachel Rounds.
Bodil