Erik Linow, anmelder ved Udfordringen Springer ud som billedkunstner

Fredag d. 24.2. var der fernisering i Bramming på Erik Linows første maleriudstilling.

Erik Linow med sit ”Skabelsens 2. dag” – fra ferniseringen i Bramming, hvor man efter forudgående aftale kan se en snes af hans billeder frem til medio marts.

Erik Linow, der i mange år har anmeldt bøger og cd’er i Udfordringen, viser dermed, at han længe har gået med et latent talent – for man kan ikke male, som han gør, uden at have talent for det. Faktisk er det ganske imponerende – først og fremmest hvad kvantitet angår – hvad han har præsteret i det års tid, hvor han har givet sig af med sin nye interesse. Det er ikke en overdrivelse at hævde, at malerierne nærmest er ”sprøjtet” ud af ham – og der er mange fine og mange farvestrålende billeder iblandt dem.
Andre kan lide hans billeder, og han har solgt adskillige. Det, der er afbildet her på siden, og som har titlen ”Skabelsens 2. dag”, har han fx fået 2500 kr. for. Hvad han tjener på sin kunst, går i øvrigt ubeskåret til godgørende formål.
Flere af Eriks billeder kan ses på nettet, og selv om gengivelsen på skærmen slet ikke yder malerierne retfærdighed, får man et rimeligt godt indtryk af, hvor stor og hvor varieret hans produktion er.
NJV