3 måder man kan leve på

De fleste af os ønsker at leve på en måde, så vi har en positiv indflydelse på vores omgivelser. Det er dog nemmere sagt end gjort. Men nøglen til at have en positiv indflydelse på vores omgivelser, er faktisk lidt overraskende for mig.

Den første måde du kan gøre det på, er ved at snakke om dét, du brænder for. Ved at undervise og tale med andre mennesker, påvirker du dem helt sikkert på den ene eller den anden måde. Ord har en stor kraft i menneskers liv. Gud skabte verden ved at tale.
Den anden måde er ved handling. Når du ser noget som skal ændres, så gør du, hvad du kan, for at ændre situationen. Måske har du fået nok af møder med masser af flotte ord. Nu skal der handles! Det er også meget værdifuldt, men heller ikke handlingen er nok. Og faktisk heller ikke ord + handling!

Den tredje måde at leve på, er den måde Jesus levede på. Han handlede og talte ikke udfra sine egne tanker og behov. Han sagde selv, at han kun gjorde det, som han så sin far gøre. Med andre ord, så handlede og talte han kun, når Helligånden fortalte ham, hvad han skulle gøre.
Hvis det du opnår ved at tale og handle, udelukkende baserer sig på dig selv og din egen kraft, hvem får så æren? Det gør du jo meget hurtigt selv! Og stoltheden over din succes er fristende.
Ligningen (til ære for matematikerne derude) skal se sådan ud: Helligåndens tale i dit liv + handling = Guds kraft

Hvis du ønsker at ændre verden, så lyt til hvad Helligånden siger og handl udfra det. Så handler du ikke i din egen kraft, og derfor kan du heller ikke få æren for dit arbejde. Gud får æren, og du er mere effektiv.

Jeg hørte for nylig om en mand, som under lovsangen fik den indskydelse, at han skulle gå op til én i lovsangsbandet og stikke næsen i hans øre! Det er rimelig crazy, hvis du spørger mig. Det syntes han også selv, så derfor gjorde han det ikke. ”Efter lovsangen, måske”, sagde han til Gud.
Men Helligånden pressede på, og til sidst adlød han og gjorde det. Det har nok set ret mærkeligt ud…! Men i samme øjeblik han gjorde det, blev manden i lovsangsbandet helbredt for tonedøvhed i det øre han stak næsen ind i! Fantastisk historie.
Og hvem får æren?

Af Henrik Engedal
ung@udfordringen.dk