Biskop Arendt går af i 2013

Niels Henrik Arendt går af som biskop i Haderslev Stift i februar næste år.
– Til den tid har jeg været biskop i 14 år og før dette domprovst i 7 år, så jeg har været fremme foran geleddet rigtig længe, siger Niels Henrik Arendt til Tv-syd. Han afviser, at det skulle være ”aktuelle spørgsmål” (som det omstridte ritual for vielse af homoseksuelle), der har fremkaldt hans beslutningen.
Biskoppen har dog ikke planer om at gå på pension, da han kun er 62 år, når han fratræder.
– Jeg håber at kunne få en stilling, hvor jeg kan gøre gavn for kirken, gerne med præstelige funktioner og gerne med de erfaringer, jeg har, siger han. I folkekirken kan en biskop ikke vende tilbage som præst igen. Men Arendt håber på, at der kan findes en løsning. For nylig meddelte Fyns biskop, Chresten Drejersgaard, at han også vil gå af.
Henri.