Google fjerner abortkritik

Søgemaskinen Google afviser alle annoncer fra foreningen Retten til Liv.
Google er verdens største søgemaskine på internettet og har derfor enorm indflydelse på, hvilke hjemmesider, brugerne finder, når de søger på bestemte ord.
Denne magt kan virksomheder og foreninger omgå ved at annoncere på GoogleAdWords. Men ikke Retten til Liv, der er en forening for abortmodstandere.

Afviser annoncer

Tidligere har studerende, journalister og alle andre kunnet finde rettentilliv.dk via foreningens annonce, når der søges på abortrelaterede emner. Men ifølge Google AdWord’s retningslinjer afvises annoncer til hjemmesider, der relateret til abort og samtidig anvender et sprogbrug a la ”abort er drab”.
– Men det er jo netop, hvad der sker i en abort. Hvordan skal man informere sandfærdigt om dette uden at støde Google AdWords’s retningslinjer? Hvorfor må det indlysende ikke blive sagt? spørger landssekretær i Retten til Liv, Ellen Højlund Vibe.
Hun oplyser, at Retten til Liv jo kæmper imod lovgivning, der tillader drab på det ufødte menneske. Derfor kan man naturligvis finde tekster, der betegner abort som drab på rettentilliv.dk.

Monopol bekymrer

– Rent juridisk er Google naturligvis i sin gode ret til at handle med, hvem de vil. Men som de facto monopol på internetsøgning er det meget bekymrende, at Google benytter denne ret til at udøve politisk censur. Hvilke andre holdninger vil Google ’skåne’ os forbrugere for?, spørger Højlund Vibe.

Makabre billeder

Google forbyder også hjemmesider at annoncere, der viser ”makabre billeder”. Det forhindrer også Retten til Liv i at annoncere.
– Der vises enkelte billeder til dokumentation af disse drab. Dog er disse billeder af naturlige hensyn anbragt i hjemmesidens fjerde lag og derfor kun en information, man finder, hvis man selv opsøger den, oplyser Ellen Højlund Vibe.
/sl