7,5 mio. kr. til nødlidende sudanesiske flygtninge i Afrika

Med støtte fra EU og DANIDA hjælper Folkekirkens Nødhjælp nu med at etablere vandsystemer og hygiejneforhold i den nyoprettede flygtningelejr Bambasi 2.
Bambasi 2 bliver gjort klar til at tage imod de mange flygtninge, der er tvunget til at flygte over grænsen til Etiopien.
– Hvis vi ikke rykker nu, risikerer 20.000 mennesker at stå uden vand og adgang til ordentlige toiletforhold. Det ville være katastrofalt, siger katastrofekoordinator i Folkekirkens Nødhjælp, Christer Lænkholm.
Folkekirkens Nødhjælp har derfor afsat 7,5 mio. kr. til projektet.
– Først gælder det om at køre masser af vand ind, så flygtningene har noget at drikke, når de kommer. Samtidig etableres permanente vandsystemer, både i lejren og i de omkringliggende landsbyer, der også modtager mange flygtninge, siger Christer Lænkholm.
Susan