Debat

Debatindlæg er udtryk for læserens egen holdning – ikke nødvendigvis Udfordringens. Obs! Max 200 ord. Red. forbeholder sig ret til at forkorte og udelade indlæg

Så smut dog!

Til de præster inden for Folkekirken, der er så forargede over det nye vielsesritual for homofile, kan jeg kun undrende sige: Smut! Hvorfor bliver I i en kirke, hvis lære jeres inderste samvittighed ikke kan leve med?
I har fået det gode, at I har fået frihed fra at skulle gennemføre ritualet, hvis det går imod jeres samvittighed. Hvad er så problemet? Hvorfor bliver I? Er det fordi I mister en rimelig god løn, bolig samt pension? Ingen holder jer tilbage – eller gør dette det?
Bente Lybecker
Vilh. Andersensvej 19, 2. th.
4100 Ringsted

Spar på militæret!

Det glæder en fhv. tillidsmand, at trepartsforhandlingerne mellem regeringen, fagbevægelsen og arbejdskøberne (de giver ingenting) er brudt sammen. Stor tak til Dansk Metal. Nu mangler regeringen så 4 milliarder i sin 2020-plan. De bør spares på samfundets kræftsvulst: militæret. En sådan besparelse ville være et skridt i den rigtige retning; men principielt er jeg 100% enig med en af mine forgængere som landsformænd for Danmarks Afholdsforening (fra 1947 til 1952) højskolelærer og folketingsmedlem for Det Radikale Venstre Kristian Nygaard, Høng (1888-1954), når han hævdede, at hver krone, der er givet ud til militæret, er givet forkert ud. Det var dengang, der var radikale til!
Henning Sørensen
Irisvej 17
8500 Grenaa

Drop offerrollen!

Stig Grenov

Antallet af homoseksuelle par, der ønsker at lade sig vie i kirken, viser sig at være ekstremt lavt. Og det er jo skidt, når politikere og presse har kæmpet så meget for sagen. Så en årsag skal findes, og Kristeligt Dagblad mener at vide, at de homoseksuelle er skræmt af den hårde debattone.
Det er sandt, at sprogbruget i flere tilfælde har overtrådt grænsen for almindelig anstændig opførsel, hvilket har afholdt mig fra at deltage i netdebatter.
Men det falder mig for brystet, at det nu atter engang er lykkedes et mindretal af de homoseksuelle at fremstå som ofre for andre menneskers ytringer. For hvornår er tonen hård? I nævnte avisartikel beskrives folk, der er uenige med loven, som kirkens ”højrefløj”. Jeg føler mig rent faktisk lidt pikeret over at få klistret et mærkat på, der leder mine tanker hen på en anakronisme af nogle gamle, forstokkede, religiøse hoveder, hvis største glæde er at kaste med sten efter andre. Utallige gange er jeg i blogs og tilsendte mails blevet kaldt nazist, homofob, ignorant og det der er værre. Så – den hårde tone gælder desværre begge veje. Det afholder mig imidlertid ikke fra at være politisk debattør.
Jeg garanterer også, at jeg ikke drømmer om at møde op med bannere eller rådne tomater ved en homoseksuel vielse. Alle par kan derfor trygt tage selvstændigt ansvar for hvad de gør, i stedet for at iklæde sig offerrollen og give andres mere eller mindre velvalgte sprogbrug skylden for sine (manglende) handlinger.
Stig Grenov
Int. Sekretær, KD
Erantisvej 2
2970 Hørsholm

Velsmurt?

Olie gør underværker. Det ved alle, hvis døren knirker. Når det knirker i Folkekirken, skal der også smøres.
Ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen har smurt 8 biskopper og talrige præster ind i sin egen smørelse på rent menneskeretlige præmisser.
Alle går og glemmer, at smørelsen, olien, kun er tilgængelig på Guds præmisser. “Helligånden, som Gud har givet dem, der adlyder ham.”
Uanset hvordan vi vender og drejer det, så “kommer ingen til Jesus, uden at Faderen drager ham.” Man bliver jo ikke en bil, fordi man står i en garage og heller ikke kristen, fordi man er medlem af Folkekirken, er døbt, konfirmeret eller gift med et andet menneske.
Esajas’ profeti er blevet aktuel: “Dette (kirke)folk ærer mig med læberne, men deres hjerte er langt borte fra mig; forgæves dyrker de mig, for det, de lærer, er menneskebud.”
Knud Held-Hansen
Beatesmindevej 76, 1.tv.
9210 Aalborg SØ

Kald os bare kristne


Artiklen fortsætter efter annoncen:Per Ørum Jørgensen

Vi tør stå ved det!
Danmark er bygget på sunde, kristne værdier. Men det hele er ved at smuldre.
Den røde regering fortrænger kristendommen i det danske samfund og er godt i gang med at ødelægge vores fælles centrale institution – kirken.
Den radikale kirkeminister gør i sin iver efter at indføre kønsneutrale ægteskaber op med århundreders tradition – nemlig at kirken selv kan bestemme.
Biskopper og præster, som er utilfredse og nervøse for ministerens indgriben i kirken, bliver sat uden for døren. Andre vælger at tjene kirkeministeren i stedet for Vorherre.
Det har selvfølgelig skabt et ramaskrig i kirken. Og blandt helt almindelige danskere.
Hele 450.000 danskere overvejer i dag at melde sig ud af folkekirken i protest mod regeringens kirkepolitik. Det viser en meningsmåling, som Epinion har foretaget for Danmarks Radio.
Og ikke nok med det. Samtidig vil Thorning, Søvndal og Vestager fjerne den obligatoriske kristendomsundervisning på læreruddannelsen, sælger gerne ud af vores helligdage og gør klar til at lukke folkekirker på stribe.
Og de blå partier i oppositionen: Tja, de har taget plads i hængekøjen og tør ikke gå ind i kampen for at bevare de kristne værdier.
Det er åbenbart ikke moderne at kæmpe for kirken. At kæmpe for solide danske og kristne værdier.
Derfor vil vi Kristendemokrater tilbage i Folketinget. Vi vil tage en kamp for kirken. En kamp for de værdier, som Danmark er bygget på.
Kald os bare kristne. Vi tør stå ved det.
Per Ørum Jørgensen,
Fmd. Kristendemokraterne