Silkeborgkirke smidt ud af pinsekirkers fællesskab

Byens Kirke i Silkeborg bliver smidt ud af Pinsekirkernes fællesskab. Præst Christian Laursen, blev allerede i 2010 ekskluderet af pinsekirkernes prædikantforening på grund af uetisk adfærd.
Børn blev overhældt med tændvæske. De skulle spise opkast og pigerne bade topløse, mens prædikant Christian Laursen filmede dem.

Christian Lausen i TV2 Østjylland tidligere på året.

Det skulle angiveligt være sket på børne- og ungdomslejre i regi af Byens Kirke i Silkeborg. Og nu har en 17-årig pige med hjælp fra en lokal ungdomsskole meldt præsten til politiet.

Kan ikke lægge navn til

Byens Kirke blev i sin tid oprettet som resultat af Pinsekirkernes pionermission i byen.
Men efter at kirken har forsvaret deres præst mod de voldsomme anklager, lægger pinsekirkernes prædikantforening nu op til at ekskludere kirken af pinsekirkernes landsdækkende fællesskab.
– Vi kan jo ikke lægge navn til, at en kirke går ud og forsvarer sådan nogle handlinger her. Så kan de ikke være i vores fællesskab, siger formand for Frikirkeleder.dk, Tonny Jacobsen til DR Østjylland.
Frikirkeleder.dk er Pinsekirkernes prædikantforening.
Historien begyndte at rulle, da dagbladet BT bragte historien om 17-årige Natascha, der beskrev, hvordan Christian Laursen i en lydighedsleg overhældte kirkens unge med tændvædske og truede med ildspåsættelse, hvis de svarede forkert på spørgsmål.
Byens Frikirke kan ikke genkende anklagerne:
– Vi finder det usmageligt, at BT vælger at bringe en historie uden anden verifikation end en 17-årig teenagers vilde fantasier og påstande.
– Det er en meget alvorlig sag, at Natascha vælger at politianmelde Christian Laursen på baggrund af hendes historie om mennesker overhældt med tændvæske, skriver ledelsen på kirkens hjemmeside og anfører, at episoden aldrig har fundet sted.
Men Christian Laursen har tidligere været i søgelyset for uetisk adfærd.
Frikirkeleder.dk blev allerede i 2010 gjort opmærksom på en række forhold, som førte til en eksklusion af Christian Laursen.
Begrundelsen var: Sekterisk og manipulerende adfærd over for medarbejdere og kredsen omkring Christian Laursen. Uetisk forvaltning af økonomiske midler i kirken og i selskaber/foreninger, Christian Laursen har adgang til. Umådeholdent forbrug af spiritus. Og grænseoverskridende adfærd over for medarbejdere i den lokale kirkes ungdomsarbejde.

Uetisk adfærd

– Vi har netop etiske retningslinjer i vores fællesskab for at modvirke, at ledere misbruger deres ansvar til manipulation og uetisk adfærd, som jo ofte går ud over mennesker, som er sårbare, udtaler Tonny Jacobsen og fortsætter:
– Christian Laursen blev i 2010 forgæves inviteret til en dialog, hvor han kunne få lejlighed til at forholde sig til anklagerne, men han ønskede ikke at deltage. På den baggrund valgte Frikirkeleder.dk at ekskludere Christian Laursen pr. 30. juni 2010.