Diakonhøjskolen har vokseværk

Rekordstort hold er netop startet. Bygger nye klasselokaler.Anita Petersen har svært ved at få hænderne ned på tastaturet som sekretær for Diakonhøjskolen i Århus.
Skolen kunne nemlig byde et rekordstort hold elever velkommen den 20. august.
– Vi har jo for første gang startet et stort hold på 35 nye studerende på den nye professionsbachelor i Diakoni og Socialpædagogik og haft mere end 200 ansøgninger til ”kun” 70 studiepladser. De sidste 35 studerende begynder den 1. februar 2013. Interessen for den nye uddannelse har været overvældende, fortæller hun.

Flere linjer

Den 30. september bød skolen velkommen til 26. studerende på 3K-uddannelsen, der er en professionsbachelor i Kristendom, kultur og kommunikation. Og den 3. september begyndte 15 internationale studerende fra Kina, Kirgisistan, Rumænien, Uganda, Kenya, Sierra Leone, Myanmar, Bulgarien, Indien og Togo. Desuden er 5 studerende startet på årskurset, der er en videreuddannelse i diakoni.

Samarbejder med organisationer

Anita Petersen fortæller, at interessen for den internationale linje på Diakonhøjskolen er stigende. Det er bl.a. organisationer som Folkekirkens Nødhjælp, Mission Afrika, Danmission, Viborg Stift, Y’s Men klubberne, Areopagos, Apostolsk kirkes mission m.fl., som har valgt at sende udvalgte medarbejdere på et tremånedes kursus i diakoni og projektarbejde.

Udvider

Med andre ord: den store spisesal, hvor alle linjer og hold mødes, summer af liv.
På grund af det stigende elevtal er Diakonhøjskolen nu i fuld gang med at bygge to nye, store klasselokaler i kælderetagen og et nyt studierum til socialt samvær.