Hjertekirurg: ’Det er farligt at spare på fedtet’

– I årevis har vi fulgt kostråd om at spare på animalsk fedt for at undgå kolesterol. Men kolesterol giver ikke hjerte-karsygdomme, siger Dr. Dwight Lundell fra Arizona, USA.
Hele 25 procent af USA’s befolkning tager dyr kolesterol-sænkende medicin, men flere vil dø af hjertesygdomme end nogensinde før. For hjerte-kar-sygdomme skyldes en inflammation af arterievæggen. Den kommer fra en irritation forårsaget af forarbejdede fødevarer og vegetabilske olier af majs, soya og solsikkekerner.
Mens folk prøver at efterleve kostråd om at undgå umættede fedtsyrer, bliver de stadig federe, får diabetes og hjerte-karsygdomme – fordi de ’tilladte’ fødevarer forårsager den inflammation, der beskadiger blodkarrene.
– Den gode nyhed er, at vi skal spise som vore bedstemødre gjorde det – ikke det vore mødre køber i supermarkederne. Spis friske, uforarbejdede fødevarer, opfordrer Dwight Lundell, der i sin tid var med til at starte det lutherske hjertehospital i Arizona, som senere blev det næststørste af sin art i USA.