Californien i retten for at forbyde homofile teenagere terapi

– Er homoseksualitet tegn på psykisk sygdom, så behandling kan helbrede ’tendensen’? Eller er det umuligt at ændre et menneskes seksuelle orientering – og desuden et overgreb at forsøge det?

Dr. Anthony D. Duk er en katolsk psykiater, som tilbyder terapi for homofile.

Californiens guvernør, Jerry Brown, underskrev forrige lørdag en lov, der forbyder ’omvendelses-terapi’ over for mindreårige. En talsmand for Californiens senator siger, at homofili ikke er en mental ubalance og derfor ikke skal ’kureres’. Og en repræsentant for de seksuelle minoriteter betegner terapi for homofile unge som et ’skadeligt levn fra fortiden, præget af fordomme og misbrug’.
Men nu vil konservative kristne anlægge sag mod myndighederne for at underminere ’forældres ret til at tage sig af deres børns mentale sundhed.’ En af initiativtagerne er Aaron Blitzer, der gennem den omstridte terapi blev kureret for homofili og håber en dag selv at blive behandler inden for området.
Bodil