Batman kritiserer Kina

Batman-skuespiller Christian Bale løb en risiko ved at besøge menneskerettighedsaktivisten Chen Guangcheng i Kina i december sidste år, fortæller Familie & Medier.

Christian Bale, alias Batman, roser menneskerettighedsaktivisten Chen Guangchens kamp mod tvangsaborter i Kina.

For nylig overrakte Bale Guangcheng årets Humans Rights Award fra organisationen «Human Rights First».
– Han (Chen) avslørede et program for tvangsaborter og sterilisation i Shangdong. Kvinderne bliver slæbt ud hjemmefra mod deres vilje. De bliver tvunget til at gennemføre en abort, nogle gange tæt på terminsdagen. Og nogle kvinder er beviseligt døde i processen, sagde Bale. Han påpegede, at Guangcheng, som talte imod programmet, blev fængslet og slået i over fire år.
Bale blev fysisk angrebet af Chens fangevogtere i Kina, da han forsøgte at besøge ham under husarresten.
Nu får Bale ros fra andre, som arbejder for menneskerettighederne: Reggie Littlejohn fra «Women’s Rights Without Frontiers» mener, at Bales forsøg på at besøge Chen i fængslet var med til at øge det internationale pres for at få ham frigivet. Littlejohn mener også, at Bale viste mod ved at fordømme Kinas tvangsaborter.
Bodil/KPK