Gadesanger stifter salmeband

Ruben Engelhardt er på banen igen – denne gang med Grundtvigs salmer.
Ruben Engelhardt stod i spidsen for lovsangen under ”March for Jesus” i 1990’erne. Nu har han stiftet SpurvMøderSvale – et københavnsk salmeband.
Ruben og bandet gæster Kolding Internationale Højskole den 7. december med fortolkninger af Grundtvigssalmer udsat for bl.a. guitar, bossa og nykomponeret musik.
Det bliver en helt ny oplevelse, når de gamle danske Grundtvigssalmer bliver udsat for mere moderne stilarter som latin, folk og blød rock, lover bandet. Navnet SpurvMøderSvale er hentet fra Grundtvigs salme ’Hyggelig, rolig’, hvor det hedder ”Ved dine sale, spurv møder svale”.
Ruben Engelhardts lovsange fra tiden med ”March for Jesus” bliver stadig sunget i mange kirker. ”Sig mig, hvor finder jeg ægte kærlighed”, er en af dem.
Rubens talent som sangskriver og musiker blev først kendt, da han spillede i gruppen Beraka. Siden er det også blevet til en soloplade. Og flere lovsangsplader som grundstof til de Jesus-marcher, som kristne fra flere forskellige kirkeretninger stod sammen om op gennem 1990’erne.
Svend Løbner