Kina hungrer efter bibler

Hver dag kommer 35.000 kinesere til tro på Kristus. I oktober var statslige embedsmænd med på hele rejsen, da kristne uddelte bibler i fjerntliggende landområder.- 30.000 bibler svarer til en to-dages rejse i Kinas landområder!

Barry Werner uddelte bibler med fire kinesiske embedsmænd på slæb.

Barry Werner fra organisationen Bibles for China (Bibler til Kina) har netop været på rejse med 30.000 bibler, som blev revet væk. Sammen med tre andre skulle han bevise, at der er stor efterspørgsel efter bibler i Kina.

Embedsmænd så på

– Det vendte op og ned på hele vores tur, at vi havde regeringsembedsmænd sammen med os til hvert eneste måltid og i hver eneste kirke, vi besøgte.
– Normalt viser de sig ikke, medmindre der er problemer med en tilladelse eller et visum, fortæller Werner.
Embedsmændene deltog på turen i forbindelse med det netop overståede valg af ny ledelse i Kina.

Fem minutter per kirke

Werner og hans team havde planlagt at tale i fem minutter i hver af de menigheder, de besøgte. I begyndelsen var de meget forsigtige med, hvordan de udtrykte sig, fordi embedsmændene var med. Men til sidste besluttede de sig for at sige præcis det, som Gud lagde dem på hjerte.
– Alle i teamet besluttede sig for, at vi bare skulle fortsætte og være så direkte, som vi kunne være, og bare tale til de kristne. Så kunne embedsmændene være øjenvidner til det, vi sagde, fortæller Werner.
Bibler til embedsmænd
Faktisk endte det med, at to af de fire embedsmænd hørte evangeliet og ønskede at lære mere. Derfor fik de hver en bibel, og en af dem hjalp endog med bibeluddelingen i en af kirkerne.
– Den ene af embedsmændene bad først sin overordnede om tilladelse til at modtage en bibel. Og da han fik tilladelsen, var han helt overvældet af glæde. Det var fantastisk at se ham trykke den til brystet. Det var et meget rørende øjeblik.

Helbredelse gav vækkelse

I et af de fjerntliggende områder talte Werner med en mand, der var født stum men nu var i stand til at tale. Der var også en kvinde, som havde mistet alt håret under Kinas ti år lange kultur-revolution. Mødet med de to mindede Werner om beretningerne i Apostlenes Gerninger – om apostlenes forkyndelse og miraklerne i den første kristne tid.
Kvinden som tabte alt sit hår blev forstødt af de andre i landsbyen. Men den eneste kristne i området tog sig af hende og fortalte hende, at han tjente miraklernes Gud. Hun gav sit liv til Jesus og bad om helbredelse.
Derefter voksede hendes hår ud igen – og det blev et stort vidnesbyrd for naboerne. Kvinden startede bibelstudier i sit hjem, og folk strømmede til for at høre om miraklet. Blandt deltagerne var også den stumme mand, der kom til at tale, efter at han blev kristen.
Nu er kirken i dette område vokset, så den har over 600 medlemmer.

’Tak for biblerne’ står der på billedet af to ældre kinesere, der lige har fået bibler foræret.
Nye kristne får bibler

Præsten for den nystartede menighed fortalte Werner, at han ikke kunne være kommet på et bedre tidspunkt med sine bibler.
– Når det sker mirakler, er der en fare for, at folk bliver overtroiske. Derfor har de brug for Bibelen for at blive grundfæstede i sandheden. Det var sådan en stor velsignelse at kunne give en bibel til alle i kirken på én gang midt i denne tid med vækkelsen efter miraklerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bibelen læst på 6 uger

Kinesiske kristne nærmest sluger deres første bibel. Det er ikke usædvanligt, at de har læst den fra ende til anden i løbet af seks uger.
– I løbet af det første år vil yderligere fem personer i gennemsnit læse den samme bibel – og tre af dem vil give deres hjerte til Jesus, tilføjer Barry Werner.
Organisationen Bibles for China har som mål at uddeleover 100.000 bibler i Kina. Det er nemlig tilladt nu.