Pave valgt med bind for øjenene

En lille kordreng med bind for øjnene trak navnet på den nye egyptiske, ortodokse pave fra en krystalskål med ialt tre kandidateres navne.

Den 60-årige Biskop Tawadros Theodorus II er blevet valgt som Egyptens 118. koptiske pave.

Man mener, at den lille dreng blev ledet af Gud til at vælge den rigtige kandidat på denne måde.
Tawadros Theodorus har været biskop i Beheira i Nildeltaet. Han bliver den 118. pave i den koptiske kirke, hvis rødder går helt tilbage til urkirken og evangelisten Markus, der bragte den kristne tro til Egypten.
Næsten 2.500 koptere var med til at vælge de tre finalister blandt fem mulige kandidater efter Pave Shenouda III.’s død i marts. Den nye pave vil fremover være i nær kontakt med præsident Mohammed Morsi, bl.a. om den religiøst betingede vold, der rammer kopterne i Egypten.
Bodil