Forside-maleren fik helbredt ryggen, økonomien og livet

Forsiden af denne juleavis er malet af kunstneren Peer Laigaard. Og han har en helt speciel livshistorie!

Maleriet på forsiden forestiller ’Hyrdernes Mark’ julenat.

– Det tror jeg ikke på. Sådan noget er ikke noget for mig, svarede Peer, da en ven foreslog ham at tage til et helbredelsesmøde med Hans Berntsen, Aalborg. Men da Peer alligevel dukkede op til et møde, fik han ikke bare helbredt sin ryg ved bøn, han fik også nyt liv.
– Det skar i ryggen på mig, som om der var knive i den. En røntgenundersøgelse viste, at jeg havde fået en kraftig slidgigt. Lægerne sagde faktisk, at jeg var nødt til at droppe mit job som køkkenmontør med det samme, hvis jeg ikke ville ende i en kørestol…

Peer Laigaard – fik helbredt ryggen – og økonomien!

Men da Peer gik fra mødet med Hans Berntsen lørdag aften, var hans smerter i ryggen fuldstændig forsvundet…!
– Jeg fejlede ingenting! husker han, stadig forundret.
– Men ikke nok med det. Jeg havde en kassekredit på 385.000 kr., og banken havde netop sagt stop. Derfor bad Berntsen også for min økonomi.
Mandag ringede jeg til banken – de havde kigget på mine lån og lavet noget om. I stedet for at skulle afdrage 35.000 kr. om måneden, kunne jeg nøjes med at betale 11.000 kr. Så kunne jeg klare det!
Og onsdag ringede en gammel ven og tilbød mig arbejde.
I løbet af et kvartal havde jeg betalt min gæld!
Kreditorerne ringede ligefrem og sagde tak; de havde allerede sat mig på tabskontoen.
Jeg havde aldrig drømt om, at der var sådan nogle kræfter i kristendommen. Jeg hang der i det yderste af neglen, og så fik jeg et helt nyt liv, siger Peer Laigaard med et taknemlig smil.
Han begyndte nu for alvor at male og lavede sit køkkencenter i Salling om til et udstillingssted for kunst.
Der er ikke mange penge i det. Men Peer slapper af:
– Det er så fantastisk – du skal bare lære at lægge det over til Gud og lade ham tage ansvaret og æren. Jo mindre du gør selv – jo større bliver det, siger han.
Og Peer har da også haft mange udstillinger over hele landet. For nylig fik han et nej fra en kirke. Der var nok for mange Jesus-billeder.
Men til gengæld var Jesus velkommen på Thisted Rådhus, som Peer udtrykker det.
Så dér hænger hans pragtfulde malerier indtil jul.
– Før jeg kendte Ham, kunne jeg ikke tjene penge nok. Jeg knoklede lørdag og søndag, og alligevel kunne jeg ikke betale mine kreditorer. Nu har jeg sagt til Gud, at der er 24 timer i døgnet, og jeg har 2 hænder – du kan bare bruge mig. Og han har jo virkelig brugt mig, siger Peer begejstret og fortæller om flere tilfælde, hvor han endda har hjulpet andre til guddommelig helbredelse og tro på Gud.
– Det er fantastisk at få lov at hjælpe mennesker, siger han.
Henri