Julen nedtones på de kristne friskoler

Kommercielle kræfter har kidnappet julen, mener kristne friskoler, der bremser juleræset og skruer op for påskefejringen i stedet for.

– Julens budskab drukner i gaveræs, julefrokoster og nisser, mener sekretariatsleder Hans Jørgen Hansen.

– Julen er børnenes fest, og det skal vi ikke tage fra dem. Men julens budskab er druknet i gaveræs, julefrokoster, nisser og pynt, der er blevet til alt andet end en kristen højtid.

– Den tendens må vi godt modarbejde. Og derfor opfordrer jeg de kristne friskoler til at holde lav profil i december, siger Hans Jørgen Hansen, der er sekretariatsleder i Foreningen af Kristne Friskoler.
En af de skoler, der har fulgt opfordringen, er Videbæk Kristne Friskole.
– Nogle slår plat på julen og udnytter Jesu fødsel i kommercielt øjemed, mener skoleleder Jesper Friis.

Påsken er størst

Foreningen af Kristne Friskoler – og Jesper Friis – opfordrer alle de kristne friskoler til at spare på kræfterne i julemåneden og i stedet give den en skalle i påsken.

– Nogle slår plat på julen og udnytter Jesu fødsel i kommercielt øjemed, mener skoleleder Jesper Friis.

– Vi vil gerne markere, at påsken er kristendommen største højtid. Derfor opfordrer vi de kristne friskoler til at holde lav profil i december og sætte alle sejl til i påsken, siger sekretariatschef Hans Jørgen Hansen.
– Det er ikke et spørgsmål om at afskaffe julen, men om at flytte fokus hen på det egentlige budskab, supplerer Jesper Friis.
Næste påske har skolen planer om at invitere til en offentlig forestilling – en musical, der inddrager alle skolens 250 elever.
Foreningen af Kristne Friskoler består af 35 kristne friskoler landet over. Flere og flere forældre vælger at sætte deres børn i kristne friskoler. Friskolerne har oplevet en tilgang på 10 procent de seneste tre år.