Manu Sareen: Jesus har præget hele verden

Kirkeministeren blev allerede som barn
interesseret i Gud, der blev menneske.
Minister for Ligestilling og Kirke, Manu Sareen, mener Jesus og kristendom har haft større betydning for verden, end man umiddelbart skulle tro.
– Det har nu i næsten 2000 år haft stor betydning for den måde, vi tænker på i en stor del af verden, og for den måde, vi har formet vores tilværelse og samfund på. Og det har ikke kun præget mennesker, der kalder sig kristne. Det har også påvirket tænkning og handlemåde hos mange, som ellers ønsker at afvise alt, der har med tro og religion at gøre, siger Manu Sareen til Religion.dk
Manu Sareen har indiske rødder og voksede ikke op med kristendommen. Men da han hørte om Jesus, blev han interesseret:
– I skolens kristendomsundervisning blev jeg meget optaget af Bibelens beretninger om Gud, der lod sin søn føde som menneske, hvorefter sønnen, Jesus, gik rundt her på jorden, hvor han sagde og gjorde en masse underlige og forunderlige ting, indtil kulminationen i påskens stærke begivenheder.
Den optagethed af kristendommen blev forstærket, da nogle af hans venner begyndte at læse teologi:
– Vi diskuterede nogle af de store spørgsmål i tilværelsen. Det førte til, at jeg som voksen ønskede at blive døbt og medlem af folkekirken, fortæller Manu Sareen.
/sl