Øget interesse for kristen jul i børneinstitutioner

I løbet af de seneste 20 år er antallet af juleaktiviteter og kirkebesøg vokset markant i landets daginstitutioner og skoler. Den kristne jul får lov til at fylde mere end for bare 10 og 20 år siden, fortæller flere sognepræster og forskere til Kristeligt Dagblad.
Religion tænkes ind i daginstitutioner på en anden måde i dag end tidligere, bekræfter Forsker på University College i Syddanmark Jørgen Boelskov. Han har undersøgt 86 børnehaver i 2001 og 2011.
– Der er sket en markant udvikling de seneste 10 år. I dag får børnene jul med den tykke sprøjte. Der er så at sige fuld pynt på kagen, lyder det fra Jørgen Boelskov.
40 procent af børnehaverne siger ja til, at juleevangeliet dramatiseres. For 10 år siden var det kun 20 procent. For 10 år siden satte kun 18 procent af børnehaverne en julekrybbe frem. I dag er tallet oppe på 38 procent.
/sl