Biskop afsat af Kinas styre

Den statsstyrede forening for katolikker i Kina (CPCA) godkendte sammen med Pave Benedikt XVI bispevielsen af Ma Daqin sidste juli. Men nu har CPCA suspenderet ham.
Thaddeus Ma Daqin erklærede allerede ved sin indsættelse som Shanghais hjælpebiskop, at han ikke ville forblive medlem at den statslige katolske kirke. Han nægtede at modtage nadver og håndspålæggelse af en biskop, som ikke er anerkendt af paven. Siden da er han ikke blevet set i offentligheden, og han menes at være i husarrest.
En talsmand for vatikanet har bekræftet, at der er tale om en alvorlig situation i Kina, hvor biskopper op præster oplever, at deres personlige frihed begrænses. Ifølge en katolsk hjemmeside er bl.a. nonner, som støtter biskoppen, blevet tvunget til at deltage i ”politiske uddannelseskurser”, skriver Åbne Døre.
Bodil