Iransk præst frygter dødsstraf

Den amerikanske statsborger, 32-årige pastor Saeed Abedini, blev ikke frigivet mod kaution som lovet og frygter at blive idømt dødsstraf i Iran.
Lederen af det amerikanske Center for Law and Justice, Jordan Sekulow, var meget oprørt over, at datoen for retssagen først blev frigivet en uge før processens start. The American Center for Law and Justice repræsenterer pastor Saeeds hustru og deres to børn, som befinder sig i USA.
– Den ene dag får jeg at vide, at jeg vil blive frigivet og få lov til at se min familie til jul (det var løgn), og den næste dag får jeg at vide, at jeg vil blive hængt for min tro på Jesus, skrev Abedini til sin hustru.
Saeed Abedini konverterede til kristendommen fra islam som 20-årig. Senere giftede han sig med den amerikanske statsborger Naghmeh. Han er anklaget for at hjælpe undergrundskirker i Iran og for at prædike. Abedini blev arresteret under hjemrejsen til Iran fra USA i juli 2011.
Bodil