Kulden dræber i Asien

Der er brug for katastrofehjælp til de fattige i Bangladesh, hvor folk dør under den værste kulde siden 1968. Det koster under 25 kr. at redde et barns liv, siger Children’s Mission.Mange fattige i Bangladesh prøver at holde kulden ude med et tæppe som yderdør.

Children’s Mission eller Skandinavisk
Børnemission Danmark arbejder blandt fattige børn i Bangladesh. Lige nu samarbejder man med den svenske afdeling om at yde akuthjælp.

– Vi oplever i øjeblikket kulden direkte, når vi træder ud af vores varme komfort.
Men sådan er der ikke alle steder i verden.
– Derfor er vi i gang med en akut indsamling for at kunne dele varmt tøj og tæpper ud, fortæller Henning Geertsen, der er daglig leder i Childrens Mission.

Dansk-svensk hjælp

Både den danske og den svenske afdeling af Children’s Mission arbejder i det nordvestlige Bangladesh, hvor fattige lige nu dør af kulde.
Derfor var det naturligt at indlede et dansk-svensk samarbejde om at få katastrofehjælp til Bangladesh, fortæller Henning Geertsen og fortsætter:
– Minusgrader på Frederiksberg opleves mest som et hurtigt overstået ubehag, men for de fattigste i det nordvestlige Bangladesh er det i øjeblikket dødelig alvor.
I øjeblikket er det koldere i Saidpur end på Frederiksberg, og mange mennesker er døde som følge af kulden. Derfor har de to søsterorganisationer indledt et samarbejde om at yde akut hjælp.
– Nød og død venter desværre ikke, understreger Geertsen.

Redder liv for 25 kr.

– Vi har personale i området, og i bogstaveligste forstand kan 25 kr. redde liv, siger Henning Geertsen.
I området omkring byen Saidper i det nordvestlige Rangpurdistrikt bor mange fattige i simple huse bygget af ler, ofte kun med lidt stof eller et tæppe som ”yderdør”.
Det er slet ikke nok til at holde kulden ude. Myndighederne i Bangladesh siger, at det er den værste kulde siden 1968.
I første omgang planlægger Children’s Mission at hjælpe ca. 8.000 børn og deres familier med varmt tøj og tæpper, til en samlet udgift af ca. 85.000 kr.
– Det koster under 25 kroner at hjælpe et barn, og vi kan gøre det meget hurtigt.
– Ved at købe tøjet og tæpperne lokalt hjælper vi området økonomisk, samtidigt med at det både er hurtigst og billigst, understreger Geertsen.
– Children’s Mission er allerede etableret i Bangladesh og har en lokal medarbejder ved navn Albert Mridha i området. Han bidrager gerne med interviews og øjenvidneskildringer, fortæller Henning Geertsen.
Man kan læse mere på www.childrensmission.dk